7 απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε “φασαρία” γύρω από την ιστοσελίδα σας

Η ιστοσελίδα σας σας φαίνεται ιδανική, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας είναι καταπληκτικά και έχετε ξεκινήσει πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ. Γιατί λοιπόν δεν σας αποδίδει τα αποτελέσματα που περιμένατε;

Το να δημιουργήσετε “φασαρία” γύρω από την ιστοσελίδα σας δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση - αλλά είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η επιχείρησή σας. Εάν αποζητάτε να ενεργοποιήσετε το κοινό σας και να τους κάνετε να συζητάνε για την ιστοσελίδα σας, χρειάζεστε τη σωστή στρατηγική ...

 

... αυτές οι 7 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φτάσετε ως εκεί.

 

1. Αφηγηθείτε τους μία συναρπαστική ιστορία

Κάθε επιχείρηση έχει ένα ιστορικό υπόβαθρο. Πώς ξεκίνησε; Τι κάνει; Ποια είναι η αξία της;

Μπορείτε να μετατρέψετε όλα αυτά τα δεδομένα σε μια συναρπαστική ιστορία που μιλά στο ακροατήριό σας και που θα κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για εσάς ή μπορείτε απλώς να γράψετε μερικές ξηρές προτάσεις σε κάθε σελίδα, να αποδυναμώσετε με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα σας και να ελπίζετε για κάποια μηνύματα - αν και πιθανότατα αυτό δεν θα συμβεί.

 

tell-story

 

2. Προσφέρετε στο κοινό σας κίνητρα

Τίποτα δεν κερδίζει περισσότερο το ενδιαφέρον των ανθρώπων από μία προσφορά ή ένα “freebie”. Προσφέρετε διαγωνισμούς με βραβεία που θα συνδέονται με την εμπορική σας ταυτότητα. Προωθήστε τις εκπτώσεις. Παρέχετε μια προσφορά περιορισμένου χρόνου για να εξαπλωθεί από στόμα σε στόμα.

 

offer-incentives

 

3. Ύπαρξη δυναμικού περιεχομένου

Μελετήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Ελκύει και εντυπωσιάζει το επιθυμητό κοινό;

Εάν δεν παρέχετε μια νέα ροή περιεχομένου στις σελίδες σας, για τις οποίες να αξίζει να μιλάτε, οι άνθρωποι θα προσπεράσουν τόσο εσάς όσο και την ιστοσελίδα σας.

 

dynamic-content

 

4. Αποδεχτείτε εποικοδομητικά σχόλια

Θέλετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να τους κάνετε να μιλούν για την ιστοσελίδα σας; Ζητήστε την άποψή τους μέσα από  δημοσκοπήσεις και ερωτηματολόγια . Ρωτήστε τι σκέφτονται σχετικά με τα προϊόντα σας, τη διαμόρφωση της ιστοσελίδας σας, το νέο σας λογότυπο και άλλες μελλοντικές σας αλλαγές ή ανακοινώσεις.

Σίγουρα θα έχουν πολλά να πουν για εσάς και την ιστοσελίδα σας - και είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε βελτιώσεις που θα τροποποιηθούν ώστε να ταιριάζουν με τις ανάγκες της αγοράς σας.

 

5. Δημιουργείστε ειδήσεις

Αν θέλετε να προωθήσετε τον ενθουσιασμό για την ιστοσελίδα σας, κάντε κάτι ισάξιο των ειδήσεων!

Στείλτε δελτία τύπου που αναλύουν τις αλλαγές στην επιχείρησή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημοσιεύσει ειδήσεις και ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα σας. Κρατήστε το ενδιαφέρον του κοινού σας “ταράζοντας τα νερά” και δείχνοντας ότι η εταιρεία σας εξελίσσεται, ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες καταναλωτικές τάσεις.

 

make-some-news

 

6. Βελτιστοποιείστε τα κοινωνικά σας μέσα

Δημιουργείτε μια σελίδα στο Facebook και πραγματοποιείτε αναρτήσεις κάθε εβδομάδα και, στη συνέχεια, αναρωτιέστε γιατί στο διαδίκτυο δεν γίνεται καμία αναφορά γύρω από την ιστοσελίδα σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λειτουργούν αποτελεσματικά χωρίς την εμπλοκή ατό. Επικεντρωθείτε σε ομάδες έχουν συνδεθεί με τη μάρκα σας και που αργότερα θα δημοσιεύσουν ενδιαφέροντα σχόλια, βίντεο και συνδέσμους για εσάς. Συζητήστε ενεργά με τους ανθρώπους, κάντε ερωτήσεις και αναζητήστε συνομιλίες - πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος για ακούσετε την γνώμη του κόσμου.

 

7.Εστιάστε τις προσπάθειές σας για ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ

Μην προσπαθείτε μόνο να προκαλέσετε “φασαρία” μόνο και μόνο για να πείτε πως το καταφέρατε. Η ανάρτηση ενός βίντεο ενός άντρα που πραγματοποιεί εντυπωσιακά  κόλπα με skateboard μπορεί να προσελκύσει ένα ακροατήριο προσωρινά, αλλά δεν θα φέρει στοχοθετημένο κοινό και κυκλοφορία ούτε θα βοηθήσει την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Σχεδιάστε ένα σχέδιο μάρκετινγκ και διαμορφώστε μια εκστρατεία αναγνωρισιμότητας του σήματός που ταιριάζει στο επιχειρησιακό μοντέλο και τους στόχους σας.

Το να κάνετε τους ανθρώπους να μιλούν για την ιστοσελίδα σας, απαιτεί τον ανάλογο προγραμματισμό, στρατηγική, και πάνω απ 'όλα, τα στοιχεία άξια αναφοράς. Ακολουθήστε αυτές τις 7 συμβουλές, κάντε την ιστοσελίδα σας την πιο κεντρική “ψηφιακή οδό κυκλοφορίας” και οδηγήστε την εταιρία σας στο απόγειο της ιστορίας της!

 

[via WebdesignerDepot.com ]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ