Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι διαφημιζόμενοι στο Instagram!

Έναμισι έτος πέρασε από τότε που το Instagram άνοιξε τις "πύλες" του για όσους θέλουν να διαφημιστούν στην πλατφόρμα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα (Τετάρτη 22/03), μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο διαφημιζόμενες εταιρείες και brands! Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της δυναμικής του Instagram, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως πριν 6 μήνες ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 500.000 χιλιάδες. 

Σημαντικό ρόλο στην ταχύτατη ανάπτυξη του Instagram παίζει εκτός των άλλων και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας που προσφέρει μεταξύ χρηστών και brands. Αποτελεί συνήθης πρακτική, οι χρήστες να επικοινωνούν με τα brands απευθείας μέσω του Instagram για να παραγγείλουν το αγαπημένο τους προϊόν ή να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Πάνω από το 80% των 600 εκατομμυρίων χρηστών του Instagram ακολουθούν κάποιο brand. Περισσότεροι από 120 εκατομμύρια χρήστες του μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν χρησιμοποιήσει το δημοφιλές social media, για να επισκεφτούν την σελίδα ενός brand, να ζητήσουν πληροφορίες τοποθεσίας ή να επικοινωνήσουν μέσω email, τηλεφώνου ή απευθείας μηνύματος.

Τον Μάιο του 2016, δόθηκε για πρώτη φορά η επιλογή μετατροπής ενός προσωπικού προφιλ σε Business Profile για brands και εταιρείες, εισάγοντας μαζί την δυνατότητα δημιουργίας ενός κουμπιού, για να μπορούν να επικοινωνούν απευθείας οι χρήστες μαζί τους. Έχουν περάσει μόλις 9 μήνες και πάνω από 8 εκατομμύρια εταιρείες έχουν μετατρέψει ήδη τα προσωπικά προφιλ σε business.

Η ανοδική "κούρσα" του Instagram θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα, αφού μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστούν νέα εργαλεία για brands και εταιρείες. Ένα από αυτά, θα είναι η δυνατότητα απευθείας κρατήσεων υπηρεσιών μέσα από την εφαρμογή!

 

Στην Darkpony ακούμε τις μοναδικές ανάγκες του Brand σας και προτείνουμε λύσεις σχεδιασμένες αποκλειστικά για εσάς και με βάση τους στόχους σας!

 

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης του Instagram για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ