Σχεδιάζοντας αποτελεσματικές έρευνες για το διαδίκτυο

Οι έρευνες στο διαδίκτυο είναι σημαντικά εργαλεία που οι ιστοσελίδες και οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μετρήσουν σημαντικά σχόλια από τους επισκέπτες και τους πελάτες τους. Οι έρευνες στο διαδίκτυο είναι μη αναφερθέντα στοιχεία μιας ιστοσελίδας επειδή ο ρόλος τους είναι κατά κύριο λόγο η συλλογή δεδομένων αντί να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της.

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε κάθε επιχείρηση, ο καθορισμός των επιθυμιών των πελατών σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμεση ερώτησή τους. Επιπλέον, αυτό θα σας δώσει εκπληκτική εικόνα για την εμπειρία του χρήστη - τι λειτουργεί, τι δεν είναι αποτελεσματικό και τι θα μπορούσε και θα έπρεπε να βελτιωθεί!

Έτσι, όπως βλέπετε, η χρήση αναλύσεων ιστού προσφέρει πολλά οφέλη. Φυσικά, ο σωστός σχεδιασμός τους έχει να κάνει με το αν είναι επιτυχημένα για κάθε είδους ιστότοπο.

Πρόκειται να παραλείψουμε το μέρος για να ορίσουμε τον στόχο της έρευνας σας και να είμαστε σαφείς σχετικά με τον τύπο της ανατροφοδότησης που θέλετε, μιας και αυτό είναι δεδομένο για κάθε επιτυχημένη έρευνα. Αντίθετα, θα επικεντρωθούμε μόνο στην πτυχή του σχεδιασμού της έρευνας.

1) Η χρήση εικόνων

Πιθανότατα να πιστεύετε πώς μία έρευνα στο διαδίκτυο θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον απλά μια δέσμη γραμμών, με κάθε γραμμή να θέτει μια ερώτηση. Ενώ αυτό είναι σίγουρα η κλασική ή τουλάχιστον παλιά σχολική ιδέα μιας έρευνας ... σχεδιάζοντας την με τόσο ασταθή και άδειο τρόπο δεν θα συγκεντρώσει ποτέ τα αποτελέσματα των απαντήσεων που θα περιμένατε!

Η χρήση εικόνων στην έρευνά σας - που διαχωρίζεται με έξυπνο τρόπο και με τη σωστή διαφοροποίηση τμημάτων - έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον ρυθμό μετατροπής, αλλά και άλλες πολύ σημαντικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια μίας έρευνας.

Η “Monkey Survey” πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα που συνδέθηκε με τις εκλογές του 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαν τρεις θεραπείες του σχεδιασμού της έρευνας τους, το καθένα με τρεις, μοναδικές εικόνες - που ήταν η μόνη σταθερή παραλλαγή στο σχέδιο (που διατύπωσαν το ερώτημα ποιοι ερωτηθέντες ήθελαν ως PM διαφορετικά σε δύο από τα τρία σχέδια). Ήθελαν να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκαν τα ποσοστά κλικ και της ολοκλήρωσης.

Οι εικόνες που χρησιμοποίησαν ήταν:

  • Η είσοδος στην 10 Downing Street (όπου ζει ο βρετανός πρωθυπουργός).
  • Ένας έγχρωμος κωδικοποιημένος χάρτης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζοντας με χρώματα την εκπροσώπηση των κομμάτων.
  • Ροζέτες (κορδέλες για στρατιωτική διακόσμηση).

Η εικόνα του χάρτη παρουσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό κλικ, το οποίο ήταν 9,3%. Η είσοδος στην Downing Street έκανε το χαμηλότερο με μόλις 5,9% και οι ρόδακες έχουν 8,2%.

Από την πλευρά του ποσοστού ολοκλήρωσης, οι εικόνες δεν επηρέασαν πολύ αυτό το στατιστικό δεδομένο, καθώς και οι εικόνες του χάρτη και του Downing Street είχαν ρυθμό ολοκλήρωσης 89,9%, ενώ οι ρόδακες ήταν λίγο καλύτεροι με 90,9%.

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς οι εικόνες έχει αποδειχθεί πώς επηρεάζουν τις τιμές μετατροπής των ιστότοπων. Στο διαδίκτυο, η χρήση εικόνων στο σχεδιασμό σας οδηγεί πάντα σε καλύτερα αποτελέσματα.

Έτσι, όταν σχεδιάζεστε έρευνες, μην συμπεριλάβετε μόνο εικόνες, αλλά σκεφτείτε προσεκτικά ποιες και με ποιον τρόπο θα τις χρησιμοποιήσετε. Σε έρευνες, θα πρέπει να σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τα χαρακτηριστικά των ερωτώμενων για μεγαλύτερη επίδραση.

 

2) Κατανόηση των περιορισμών που θέτουν τα κινητά

Όταν πρόκειται για κινητά, οι έρευνες είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια πλευρά, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το κινητό απ’ ότι τον υπολογιστή τους, έτσι οι περισσότεροι θα πραγματοποιήσουν την έρευνά σας από τα smartphones τους. Δυστυχώς, η εμπειρία του χρήστη της έρευνας είναι πιο δύσκολη όσον αφορά τα κινητά για διάφορους λόγους.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο χρόνος. Οι έρευνες στο κινητό απαιτούν από τους χρήστες από 11% έως 50% περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν από εκείνους που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι χρήστες και οι πελάτες σήμερα εκτιμούν την ταχύτητα περισσότερο από οτιδήποτε στο UX (User Experience), οπότε η διάρκεια ολοκλήρωσης της έρευνας στο κινητό είναι σίγουρα μια μεγάλη αιτία τριβής.

Αυτή η βραδύτητα μπορεί να οφείλεται σε τρεις κύριους λόγους:

  • Οι συνδέσεις διακομιστή στο κινητό είναι απλά πιο αργές από το Internet υψηλής ταχύτητας.
  • Τα μικρότερα μεγέθη οθόνης των κινητών καθιστούν πιο δύσκολο να διαβαστούν και να πραγματοποιήσουν τις ερωτήσεις της έρευνας.
  • Οι χρήστες δίνουν λιγότερη προσοχή γύρο, ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να κάνουν έρευνες κατά τη μεταφορά τους.

 

Τι μπορεί να γίνει σχετικά με αυτή την αργή ταχύτητα κινητού τηλεφώνου;

Κατ’ αρχήν, μην χρησιμοποιείτε ερωτήσεις οι οποίες είναι πολλές μαζί και εμφανίζονται σε ένα πλέγμα. Τις έχετε δει αμέτρητες φορές σε ερωτήσεις έρευνας που έπρεπε να απαντήσετε, αλλά επιδεινώνουν την εμπειρία των χρηστών (UX), υποχρεώνοντας τoυς να μετακινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις της οθόνης. Κάνοντας όλες αυτές τις ενέργειες σε μια τόσο μικρή οθόνη smartphone είναι σαφώς ενοχλητικό. Προτιμείστε λοιπόν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και απαντήσεις με πιο άμεσες ερωτήσεις που απαιτούν μόνο μια απάντηση (ναι ή όχι) από τους χρήστες (και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για ένα πλέγμα).

Διατηρήστε το μήκος των ερευνών σας σχετικά σύντομο για να αυξήσετε την ολοκληρώσή τους. Και φυσικά, θυμηθείτε να ελέγχετε πάντα την έρευνά σας σε διάφορες συσκευές: iOS, Android και επιφάνεια εργασίας υπολογιστών.

 

Σημαντικότερο όλων, ο σχεδιασμός για την εμπειρία των χρηστών

Οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές διδάσκονται πάντα το σωστό σχεδιασμό για την εμπειρία του χρήστη. Ο σχεδιασμός μιας έρευνας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι δεν ασχολείστε με μια συμβατική σελίδα, αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσετε ό, τι γνωρίζετε για το σχεδιασμό για καλύτερο UX (User Experience).

Το Εργαστήριο Αυτοματισμού Ψυχολογίας και Διαδικασιών Λήψης αποφάσεων στο Πανεπιστήμιο του Maryland παρέχει μια σειρά χρήσιμων κατευθυντήριων γραμμών στον σχεδιασμό του web-survey. Οι βασικές αρχές έχουν να κάνουν με την παρουσίαση της έρευνας με φιλικό τρόπο προς τον χρήστη.

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που αφορούν το σωστό σχεδιασμό περιλαμβάνουν:

  • Τοποθέτηση του λογότυπού σας στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και το μενού πλοήγησης κατακόρυφα, στην αριστερή πλευρά της σελίδας.
  • Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται αριστερά.
  • Η μορφή απάντησης θα πρέπει να τοποθετείται στα αριστερά όλων των κατηγοριών.

Εκτός όμως από αυτέςτις συμβουλές, είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε στοιχεία σχεδίασης που ενθαρρύνουν την εύκολη ανάγνωση αφού οι χρήστες / ερωτηθέντες της έρευνας θα σαρώσουν το μήκος της σελίδας για να διαβάσουν τις ερωτήσεις και, ελπίζουμε, πώς θα ολοκληρώσουν την έρευνα.

 

Περαιτέρω καλές πρακτικές περιλαμβάνουν:

  • Χρήση αρκετού λευκού χώρου μεταξύ των ερωτήσεων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν σε μία ερώτηση κάθε φορά χωρίς να αισθάνονται ότι μπερδεύονται ή να προσπαθούν σκληρά να μαντέψουν τι ζητά η ερώτηση.
  • Χρήση ευανάγνωστου μεγέθους γραμματοσειρά στον ιστό, και ακόμη περισσότερο σε μικρότερες οθόνες για κινητά (σύμφωνα με έρευνα της UXmatters).
  • Χρήση αριθμών ή κουκκίδων για περαιτέρω διάσπαση ερωτήσεων σε μικρότερα, εύπεπτα κομμάτια κειμένου που είναι ευκολότερο να κατανοηθούν.

Γενικότερα, η έρευνα διαδικτύου που σχεδιάζετε θα πρέπει να προσελκύει τον χρήστη να προχωρήσει και να απαντήσει - όχι να αποτελεί “αγγαρεία” που οι χρήστες σας δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν.

 

Αξιοσημείωτες πληροφορίες

Οι έρευνες στο διαδίκτυο μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάδραση από χρήστες, αναγνώστες, πελάτες και καταναλωτές οποιασδήποτε ιστοσελίδας. Τα θέμα είναι ότι πρέπει να σχεδιαστούν με σκοπό τη χρηστικότητα, έτσι ώστε οι ερωτηθέντες να μην εγκαταλείψουν την έρευνα πριν από την ολοκλήρωσή της. Θέλετε ποιοτικά και χρησιμοποιήσιμα δεδομένα από κάθε έρευνα που πραγματοποιείτε!

Έτσι να θυμάστε την βασική αυτή καθοδήγηση:

  • Χρησιμοποιήστε σίγουρα εικόνες, αλλά επιλέξτε τις και χρησιμοποιήστε μόνο εκείνες που σχετίζονται με τους ερωτηθέντες.
  • Σχεδιάστε πάντα την έρευνά σας για κινητά, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κινητά.
  • Ακολουθήστε τις βασικές αρχές UX (User Experience) για να διασφαλίσετε την αναγνωσιμότητα και τη χρηστικότητα της έρευνας.




 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ