Το Instagram Stories "κλέβει" μερίδιο από το Snapchat

Όταν το Instagram παρουσίασε την πλατφόρμα Instagram Stories, δανειζόμενο πολλά στοιχεία από το Snapchat, αρκετοί θεώρησαν πως δεν θα έχει την απήχηση που έχει το τελευταίο και πως αποτελεί μια απλή αντιγραφή. Παρ’ όλα αυτά, τα νούμερα φαίνεται πως δικαιώνουν το Instagram.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, δημοφιλή πρόσωπα των social media και μάνατζερς αυτών, από τις 2 Αυγούστου που παρουσιάστηκε το Instagram Stories, η κίνηση στους Snapchat λογαριασμούς έχει μειωθεί αισθητά!

Οι μειώσεις φαίνεται να κυμαίνονται από 15 έως 40 τοις εκατό στη συχνότητα με την οποία ανεβάζουν οι χρήστες δικά τους snaps, αλλά παρόμοια πτώση υπάρχει και στον αριθμό των χρηστών που βλέπουν τα snaps άλλων χρηστών. Αντίθετα, τεράστια αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των χρηστών που βλέπουν τα Instagram Stories, αλλά και στον βαθμό αλληλεπίδρασης.

Σύμφωνα με εταιρεία παραγωγής περιεχομένου για τα social media που εκπροσωπεί δημοφιλή πρόσωπα, το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι είτε δημοσιεύουν ελάχιστα στο Snapchat, ενώ κάποιοι ακόμα και καθόλου.

Το Instagram Stories μέσα στις 25 εβδομάδες από την παρουσίαση του, έχει καταφέρει να κερδίσει 150 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες! Ο ίδιος δηλαδή αριθμός χρηστών που κατάφερε να πετύχει το Snapchat μέσα σε όλο τον Ιούνιο του 2016, ο οποίος ήταν και ο υψηλότερος που πέτυχε ποτέ η εταιρεία.

Το Snapchat, αλλά και το Instagram συμπεριλαμβάνονται στις 5 κορυφαίες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι influencers. Φαίνεται όμως, πως όσοι από αυτούς δεν είχαν προλάβει να χτίσουν μεγάλη βάση από followers στο Snapchat, με την παρουσίαση του Instagram Stories αυτόματα οδηγήθηκαν στο τελευταίο.

Το Instagram με την επιλογή “Explore” στην εφαρμογή του, δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε μικρά brands και χρήστες να εμφανίζονται σε μια μεγάλη μάζα χρηστών κάτι το οποίο οδηγεί σε ταχύτερο community building και μεγαλύτερη απήχηση. Το Snapchat από την άλλη δείχνει να μην θέλει να ακολουθήσει αυτή την οδό και επιμένει στην φιλοσοφία του ως ένα εναλλακτικό Messaging App.

Ο χρόνος θα αναδείξει τον νικητή, αλλά είναι άξιο αναφοράς πως το Instagram Stories δεν το αποκαλεί πλέον κανείς κλώνο του Snapchat.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ