Εργασία από το Σπίτι: Πώς ένας Εργοδότης ή Manager μπορεί να την εφαρμόσει αποτελεσματικά στην Εταιρεία του

Ζούμε σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Η νόσος του κορωνοϊού ή αλλιώς COVID-19 έχει καταφέρει να ανατρέψει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητά μας. Κι είναι απόλυτα λογικό, αφού αυτός ο νέος ιός είναι κάτι πρωτόγνωρο για την παγκόσμια κοινωνία. Κάποιοι το έχουν αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, κάποιοι άλλοι με πανικό, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βρουν τις σωστές λύσεις. Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή εμβέλειας, καλούνται να αποφασίσουν πως θα μπορέσουν να έχουν απρόσκοπτη λειτουργία. Δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Εκεί όπου είναι δυνατόν εφαρμόζουμε την Εργασία από το σπίτι - Remote Work!

 

Πως εσύ, σαν Εργοδότης ή Manager μπορείς να εφαρμόσεις την Εργασία από το σπίτι στην Εταιρεία σου:

  1. Να  διατηρήσεις το καθορισμένο ωράριο εργασίας: Για σωστό συντονισμό, είναι σημαντικό να ζητήσεις από τους υπαλλήλους να εφαρμόζουν το ωράριο εργασίας που ισχύει στην Εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει αποτελεσματικότητα στις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν.
  2. Να δημιουργήσεις μία εσωτερική επικοινωνιακή στρατηγική: Η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει πολλές δυνατότητες οπότε θα είναι εύκολο να καθορίσεις τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των υπαλλήλων ή των ομάδων εργασίας. Εκεί όπου κριθεί απαραίτητο, προγραμμάτισε μία βιντεοδιάσκεψη· η οπτική και άμεση επαφή θα βοηθήσει στην συνοχή της ομάδας.
  3. Να παρέχεις όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα στους υπαλλήλους: Πρέπει να βεβαιωθείς ότι όλοι οι υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τεχνολογικά μέσα     που χρειάζονται, π.χ. σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστή, πρόσβαση στο κεντρικό σύστημα της Εταιρείας (εφόσον απαιτείται), για να μπορέσουν να εργαστούν παραγωγικά από το σπίτι. 
  4. Να βεβαιωθείς ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Εταιρεία: Κράτησε όλα τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά. Αξιοποίησε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα τα οποία έχει η Εταιρεία στη διάθεσή της και απόφυγε τις προσωπικές συναντήσεις (το τελευταίο, εννοείται ότι είναι αναπόφευκτο μέτρο λόγω της νόσου που μας ταλαιπωρεί αυτήν την περίοδο).
  5. Να είσαι διαθέσιμος στους υπαλλήλους: Έχει μεγάλη σημασία οι υπάλληλοι να αισθάνονται συναισθηματική ασφάλεια. Σ’ αυτή ειδικά την περίπτωση, που η εργασία από το σπίτι λαμβάνεται ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού, πρέπει οι υπάλληλοι να αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αρμόδιο άτομο στην Εταιρεία εφόσον προκύψει κάποια ανάγκη.

 

Πολλοί εργοδότες έχουν ενδοιασμούς στο να εντάξουν την εργασία από το σπίτι στην πολιτική της Εταιρείας τους καθώς υπάρχει μία εμφανής ανησυχία ότι οι υπάλληλοι δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στα καθήκοντά τους. Παρόλ’ αυτά, διάφορες έρευνες και στατιστικά στοιχεία υποστηρίζουν το αντίθετο. Δεν θα επικεντρωθούμε όμως σε αριθμούς παρά μόνο στην ουσία.

 

Δίνοντας τη δυνατότητα στους υπαλλήλους σου να εργαστούν από το σπίτι:

  1. Τους βοηθάς να αποβάλουν το υπέρμετρο άγχος που μπορεί να προκύπτει στον εργασιακό χώρο.
  2. Τους επιτρέπεις να έχουν μία αίσθηση ελευθερίας, αφού μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι  το χώρο στον οποίο θα εργαστούν και στον οποίο αισθάνονται άνετα.
  3. Τους αποδεσμεύεις από την ταλαιπωρία των μετακινήσεων και της προσπάθειας να βρουν χώρο στάθμευσης μειώνοντας έτσι τα επίπεδα εκνευρισμού κι ανεπαρκούς συγκέντρωσης.

Κι όλα αυτά, μπορούν να κάνουν τους υπαλλήλους πιο παραγωγικούς και να ενισχύσουν το αίσθημα αφοσίωσης τους προς την Εταιρεία. 

Γιατί ας μην κρυβόμαστε, όταν ο άνθρωπος είναι πιο χαλαρός κι έχει την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας, σκέφτεται πιο καθαρά και πιο δημιουργικά! Η νόσος του κορωνοϊού μπορεί να μας βρήκε απροετοίμαστους όμως πρέπει να επιλέξουμε, θα μας νικήσει ή θα τη νικήσουμε; 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ