Προετοιμάστε το έδαφος για τα Social Media

Είναι σίγουρο πώς πολλοί από εσάς θα έχετε σκεφτεί να προωθήσετε με κάποιον έξυπνο τρόπο μία προσωπική σας δουλειά μέσα από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram κτλ.) αλλά δεν βρίσκετε τον πιο κατάλληλο τρόπο. 

Όσο τέλεια ή εντυπωσιακή μπορεί να είναι η δουλειά αυτή θα πρέπει να ξεχάσετε για μια στιγμή τους ενθουσιασμούς. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Παρατηρήστε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Εμπνευστείτε από άλλους πρωτοπόρους, από δυνατές επιρροές και διασημότητες που αντιπροσωπεύουν άλλες μάρκες.

Όπως υποστηρίζει και ο τομέας του μάρκετινγκ, όταν θέλουμε να προωθήσουμε με σωστό τρόπο οποιαδήποτε υπηρεσία, προϊόν ή άποψη στο κοινό μας είναι πολύ σημαντικό να μαζέψουμε πληροφορίες σχετικά με το κοινό και τις προτιμήσεις του. Απαντώντας στα τρία ακόλουθα σημεία θα έχετε στα χέρια σας μερικές από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στην συνέχεια της διαδικασίας προώθησής σας.

 

Επιλογή του κατάλληλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Ανάλογα με το είδος της επιχείρησής σας θα επιλέξετε ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς. Στοχεύετε σε παγκόσμια ή τοπική αγορά; Θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερο επαγγελματίες του χώρου ή το ευρύτερο κοινό; Ποιες ηλικίες στοχεύετε και πού θέλετε να φτάσετε μέσα από την όλη διαδικασία. Μπαίνοντας στην διαδικασία επιλογής καταλληλότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα έχετε την ευκαιρία να επανεξετάσετε τους στόχους και την ταυτότητα της επιχείρησής σας, να βρείτε πιθανές αδυναμίες ή πλεονεκτήματα και να βρείτε νέες και δημιουργικές ιδέες προώθησής της!

 

Δημιουργείστε συναισθήματα & αντιδράσεις.

Δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο σε όσα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Πολλοί προτιμούν τα βίντεο και άλλοι τις φωτογραφίες. Άλλοι ψάχνουν πηγές που θα τους βοηθήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ενώ κάποιοι θέλουν απλά να περάσουν ανάλαφρα την ώρα τους βλέποντας όμορφες ή αστείες εικόνες. Όπως πιθανότατα να καταλάβατε, το να δημιουργήσετε αντιδράσεις στο διαδίκτυο δεν είναι εύκολη διαδικασία. Μία ανάρτησή σας δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες αυτές τις κατηγορίες χρηστών. Η λύση; Να προβάλλεται αυτά που ζητάει το δικό σας κοινό και οι ανάγκες της δικής σας επιχείρησης. Ας μην ξεχνάτε άλλωστε πώς πελάτες σας δεν είναι όλος ο κόσμος αλλά αυτοί στους οποίους απευθύνετε το προϊόν ή η υπηρεσία σας.

 

Βρείτε τις προτιμήσεις του κοινού σας

Αφού λοιπόν αποφασίσετε το είδος και ύφος των μελλοντικών σας αναρτήσεων θα ακολουθήσει μία πειραματική περίοδος. Κατά τη διάρκειά της θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε ποιες από τις αναρτήσεις σας έχετε μεγαλύτερη ανταπόκριση, σχόλια και “likes”.  Μόλις αυτό το πειραματικό στάδιο φτάσει στο τέλος του, θα παρατηρήσετε πως η σελίδα σας σιγά σιγά θα αποκτήσει μία πολύ πιο συγκεκριμένη ταυτότητα. Από το αρχικό “χάος” διαφορετικών αναρτήσεων που προσφέρατε στο στοχευμένο σας κοινό θα συγκεντρώσετε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την τέλεια ψηφιακή ταυτότητα της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης!  

Όσο σημαντικό και αν είναι να ακολουθήσετε αυτές τις βασικές αρχές για ένα καλό ξεκίνημα, σας προτείνουμε διαθέτετε πάντα λίγο χρόνο ώστε να ακούσετε τι έχει πει το ακροατήριό σας. Μόνο με την επένδυση χρόνου στην έρευνα και συλλογή πληροφοριών θα ανταμειφθείτε εγγυημένα με την συνταγή της επιτυχίας!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ